Relatietherapie in 2 dagen

Er zijn veel vormen van relatietherapie. Willen jullie snel en direct resultaat en hebben jullie geen zin of tijd om maandenlang in therapie te gaan? Schrijf je dan in voor de relatie 2-daagse!

Wat Relatie Training voor jullie kan betekenen

Heb je het gevoel dat je je partner een beetje ‘aan het verliezen’ bent? Leven jullie langs elkaar heen? Kun je de ander niet goed meer bereiken of mis je diepgang en het gevoel van verbinding met elkaar? Dan is er onderhoud aan jullie relatie nodig! Vreemd eigenlijk, dat we onze auto wel jaarlijks naar de garage brengen voor (preventief) onderhoud en dat we dat met onze relatie (het belangrijkste in je leven!) niet doen. Deze 2-daagse training zorgt ervoor dat jullie zelf leren hoe je beter met elkaar kunt praten, waardoor je elkaar beter leert begrijpen en de verbinding kunt herstellen wanneer je die (even) kwijtraakt.

Veel mensen denken bij relatietherapie aan moeilijke, eindeloze en zweverige gesprekken waarbij je maar nauwelijks resultaat bereikt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te gaan. Deze training is een effectieve methode waarbij je snel inzicht krijgt in wat er mis gaat, zodat je direct aan de slag kunt om het samen te verbeteren. In een besloten omgeving op een top-locatie in het Groene Hart vindt de training plaats en worden jullie ook nog eens in de watten gelegd. De perfecte omgeving om van elkaar en van anderen te leren. En als jullie er helemaal een uitje van willen maken, boek je er nog een overnachting bij om er samen een paar dagen tussenuit te zijn.

relatietherapie locatie

Waarom De EFT methode zo goed werkt

EFT (Emotionally Focused Therapy) is een zeer succesvolle methode die is ontwikkeld door Dr. Sue Johnson en is gebaseerd op de hechtingstheorie van Dr. John Bowlby. Zeventig procent van de stellen zegt er veel baat bij te hebben gehad.

Wij zijn gemaakt om te verbinden. Er is niets zo belangrijk dan om onszelf bemind, geliefd en gewaardeerd te voelen. Deze therapie gaat over het begrijpen van de liefde. Veel mensen denken dat liefde een mysterie is, maar liefde is eigenlijk heel logisch. Liefde gaat over emoties en over het begrijpen van die emoties en behoeften. Het gaat over het scheppen van een positieve en liefdevolle band. Als dat lukt zijn we succesvoller, gezonder en hebben we een sterker zelfbeeld. Dat is dus winst op veel terreinen!

Onze meest basale behoefte is een veilige haven, een veilige basis. Het verlangen daarnaar, zit ingebakken in ons brein. En de kwaliteit van de band die wij voelen met anderen, bepaalt hoe wij onszelf zien en hoe we met anderen en met stress omgaan in ons leven. Als je deze veilige verbondenheid mist, ben je op je hoede voor gevaar, zo is ons brein nou eenmaal geprogrammeerd. Niet verbonden zijn, resulteert dus in een oer paniek, het activeert het gevaarcentrum. Je sluit je af of trekt je terug, beiden uit bescherming. Als dit gebeurt, zal de ander daar direct op reageren. Hé, waar ben je, ik mis je, kom terug! En die reactie kan voelen als een aanval, wat het gebrek aan verbinding versterkt. Zo raken we soms gevangen in een cirkel van protest en afstand. In EFT therapie wordt deze cirkel doorbroken en gaan stellen een nieuwe verbinding met elkaar aan, vaak diepgaander dan ooit tevoren.