Relatietherapeut
Isabelle van Houten

 

Persoonlijk

Ik ben gestart als scheidingsmediator (in 2010) en heb inmiddels meer dan 400 stellen begeleid bij het zorgvuldig uit elkaar gaan. Steeds vaker kreeg ik terug van cliënten dat ‘als ze eerder inzicht hadden gekregen in wat er mis ging, de scheiding misschien wel voorkomen had kunnen worden’. Zodoende heb ik, naast mijn werk als mediator, de stap gezet naar relatietherapie, waarvoor ik de opleiding tot EFT-therapeut heb gevolgd. Daar kwam ik erachter dat ik eigenlijk al die jaren al relatietherapeut ben! De EFT-methode is een bewezen effectieve vorm van relatietherapie, die goed bij mij past omdat het uitgaat van emoties en het communiceren daarover. Als geen ander weet ik dat onder emoties, zoals boosheid of verwijten, vaak pijn en verdriet verstopt zit. Pas als je weet waar die pijn of dat verdriet over gaat, en je dat kunt zeggen tegen je geliefde, kan de ander iets voor je betekenen. EFT is een reis door je eigen binnenwereld waarbij je ook mag meekijken in de binnenwereld van je partner. Als je je kwetsbare gevoelens durft te tonen kan er een diepe verbinding ontstaan met je geliefde!

Ervaringen van cliënten

“Ik heb altijd gedacht dat ik mezelf heel goed kende, maar ik heb mezelf nog veel beter leren kennen.”

“Wonderbaarlijk! Ik was niet cynisch maar wel heel kritisch en die kritiek is geheel verdwenen. Ik ben diep onder de indruk van de manier waarop deze methode werkt.”

“Het was een cadeau voor onszelf. We hebben zoveel geleerd. We hebben echt geleerd om beter met elkaar te praten, wat een verschil met hoe het daarvoor ging.”

“Omdat er zoveel verschillende technieken en methodes aan bod komen, konden we zelf kiezen wat het beste voor ons werkt, heel waardevol.”

“We draaiden vaak om de hete brei heen in plaats van daar naartoe te gaan waar het echt zit. Nu hebben we geleerd hoe we dat kunnen doen en praten we over waar het echt over gaat in plaats van alsmaar in cirkels te blijven draaien.”

Ik voelde me vaak niet gehoord en onbegrepen. Na wat onderzoek bleek mijn partner precies datzelfde te voelen… We hebben geleerd hoe we echt naar elkaar kunnen luisteren. Ik had me al een soort van neergelegd bij dat het nooit beter zou worden (en vond dat goed genoeg) maar ben zo ontzettend blij dat we er werk van hebben gemaakt. Het is al zoveel beter nu en we zijn nog maar net op weg dus het wordt nog beter, dat weet ik zeker! ”

“Het is een ontdekkingsreis naar je eigen emoties. Ik kan nu dingen uitspreken die eng en moeilijk zijn, zonder dat we daardoor ruzie krijgen.”